Денис Кузел

Денис Кузел

Специалист за породите: Коли, Бобтейл, Шнауцер, Лабрадор ретривър, Кавалер кинг чарлс шпаниол, Китайско качулато куче, Папилион.

-
kuzelj.denis@gmail.com

Информация

FCI Judge number 15957

Съдийски права: Международен съдия FCI ALL Round – Всички породни групи, всички породи.

Ползвани езици: Английски, Френски, Италиански, Руски, Испански

Специалист за породите: Коли, Бобтейл, Шнауцер, Лабрадор ретривър, Кавалер кинг чарлс шпаниол, Китайско качулато куче, Папилион.

СV: Денис Кузел навлиза в кинологията през 1980 година, преди 30 години. Кариерата му започва с представяне и развъждане на Староанглийски овчарки, носещи името Apsala, които са печелили много титли на национални и международни изложби на FCI. От 1989 е организатор и ръководител на над 50 международни и национални изложби в Словения. Дълги години е бил счетоводител на Словенската федерация, член на управителния съвет и Президент на Словенската федерация от 2004 до 2008 година.

Днес господин Кузел е активен съдия за всички породи на БРФК и все още организатор на някои изложби в различни страни. Той също така е наблюдател и делегат на FCI European Dog show в Люварден, Холандия през 2011 и European FCI Dog Show в Букурещ, Румъния през 2012.

Господин Денис Кузел е канен като съдия във всички европейски държави, Северна и Южна Америка, Африка и Азия. По време на кариерата си е съдил на много Европейски и световни FCI изложби, много специализирани изложби за Колита, Брадати колита, Бобтейли, Шнауцери, Бишон фризе, Малтезери, Китайски качулати кучета, различно той-породи и пудели, северни породи, лабрадори и шпаньоли.